truck Binnen 5 dagen thuisbezorgd
leaf Keuze uit ruim 2089 bomen en planten
Filters

Potmaat

Container

Bloemkleur

Blad

Bloeitijd

Bloeiwijze

Groeisnelheid

Lichtbehoefte

Sierwaarde

Toepassing

Winterhardheid

Resultaat 1–12 van de 37 resultaten wordt getoond

Grassen

Wil je jouw tuin verfraaien met mooie siergrassen? Onze kwekerij biedt een ruim aanbod siergrassen. Van de delicate tinten van blauwe grassen tot de opvallende rode siergrassen, deze planten bieden een scala aan opties voor elke tuinliefhebber. Je kunt jouw grassen ook aanvullen met mooie haagplanten en andere vaste planten.

Ontdek onze gele, blauwe, zwarte, grijze, rode en groene siergrassen

Siergrassen komen in verschillende soorten en maten en in alle kleuren van de regenboog! Bij ons vind je gele, blauwe, groene, zwarte, grijze en rode grassen. Deze grassoorten passen in vrijwel iedere tuin. Ook zijn onze lage groene grassen vaak groenblijvende grassen, waardoor je tuin het hele jaar een prachtige kleur heeft. Daarnaast zijn grassen heel goed voor de biodiversiteit in je tuin.

geel siergras

Grassoorten: hoog en smal of laagblijvend siergras

Hoge grassen zijn prachtige bodembedekkers voor voortuinen. Wanneer de wind er doorheen waait, lijkt je hele tuin tot leven te komen. Geen wonder dus dat siergras dat hoog groeit, mateloos populair is. Niet alle siergrassen zijn overigens altijd groen. Vedergras is bijvoorbeeld hoog siergras. Deze grassoort heeft een hele fijne, bijna haarachtige structuur en de pluimen kunnen lichter verkleuren in het voorjaar en de zomer. Wil je laagblijvend siergras planten? Dan zijn leliegras, zegge, zwart gras en luzula goede opties. Deze lage siergrassen floreren wanneer ze gedeeltelijk in de schaduw staan. Daarnaast hebben we ook lage siergrassen die in de volle zon het beste tot hun recht komen. Het is dus maar net waar je naar op zoek bent; wij hebben de juiste grassoorten voor iedere tuin!

Japans bloedgras Imperata cylindrica

Inheemse en winterharde hoge siergrassen

Niet alle (hoge) siergrassen zijn winterhard. Ben je op zoek naar wintergroene (groenblijvende) siergrassen, dan zijn pampasgras en prachtriet een hele goede optie. Dit zijn ook hoge grassoorten die goed tegen temperatuurschommelingen kunnen. Deze grassoort heeft prachtige pluimen. Pampasgrassen passen overigens ook erg goed in een Ibizatuin maar ook in landelijke en moderne tuinen is deze makkelijk te onderhouden grassoort erg populair. Daarnaast hebben we verschillende inheemse grassen zoals de vingerzegge (Carex digitata) en de blauwe zegge (Carex panicea).

pampasgras

Japans bloedgras

Van alle siergrassen en grassoorten is Japans bloedgras (naast lampenpoetsersgras en pampasgras) een van de bekendste. Dit siergras staat het liefste in de volle zon, maar is ook geschikt voor de halfzon en halfschaduw. Deze plant wordt ook wel de ‘Red baron’ genoemd en niet zonder reden. Hoe meer deze plant in de zon staat, hoe roder de bladeren verkleuren! Houd hier dus rekening mee bij het planten van deze speciale grassoort.

japans bloedgras Imperata cylindrica

Bladverliezende grassoorten en wintergroene grassen

Bladverliezende grassen zijn: prachtriet, lampenpoetsergras en vingergras. Groenblijvende grassen zijn Japanse zegge, leliegras en luzula. Iedere grassoort heeft zijn eigen unieke uiterlijk. Zo zijn het sierlijke prachtriet en lampenpoetsersgras beiden siergrassen met mooie volle pluimen. Vingergras heeft smalle, overhangende bladeren en heeft blauwe tot paarsgroene stengels. Er zijn verschillende soorten vingergras met verschillende kleuren in de stengels. Je hebt keuze uit gras met blauwe, groene en rode tinten erin. Leliegras siert Nederlandse tuinen met zijn paarse tot paarsblauwe bloemen.

leliegras

Kom langs in onze kwekerij, we helpen je graag!

De mooiste grassen voor de tuin vind je bij Royal Hedge! Kom langs voor een kijkje in onze kwekerij of bestel online. Je kunt ook altijd bij ons terecht voor deskundig advies over de beste grassen en planten voor jouw tuin!