Bestellen & bezorgen

Wil je weten over het bestellen en bezorgen van jouw bestelling en hoe we dit doen? Lees hier meer over onze bezorgvoorwaarden. Staat jouw vraag er niet tussen? Stuur ons dan een mailtje of bel ons, we helpen je graag!

Hoe kan ik een bestelling plaatsen?

Je kunt heel gemakkelijk een bestelling plaatsen via onze webshop. Ga naar onze producten en kies hier je favoriete boom of plant uit. Voeg vervolgens de plant toe aan de winkelwagen en vul de gegevens in om jouw bestelling te plaatsen. Kies een betaalmethode en bevestig en betaal de bestelling. Zodra wij de bestelling ontvangen hebben, krijg je hiervan een bevestiging van via e-mail.

Kan ik ook zakelijk een bestelling plaatsen?

Dat is zeker mogelijk. Ben je actief binnen de tuinbranche? Meld je dan aan op deze pagina  om zakelijk te bestellen.

Welke betaalopties heb ik?

Je kunt bij ons betalen met iDeal, Bancontact, betaling bij levering en via SEPA banktransfer.

Waar bezorgen jullie?

Wij bezorgen in heel Nederland, exclusief de Waddeneilanden. Daarnaast leveren we in België en Luxemburg.

Ik heb geen bevestigingsmail van mijn bestelling ontvangen, wat nu?

Soms komt een bevestigingsmail van ons per ongeluk in de spambox terecht. Check deze dus als je geen bevestiging hebt ontvangen. Zit er ook geen mail in je spambox? Dan kun je ons altijd even bellen of mailen hierover. We kijken dit graag even voor je na!

Wat zijn de verzendkosten voor particulieren?

De verzendkosten zijn binnen een straal van 90 km gratis (gerekend vanaf Royal Hedge) Buiten deze straal berekenen we €100,- verzendkosten. Bij een bestelwaarde vanaf €500,- is levering geheel gratis.

Levering in België: Gratis vanaf €500,-

Levering in Luxemburg: Prijs op aanvraag

 

Verzendkosten zakelijke klanten

Binnen een straal van 90 km (gerekend vanaf Royal Hedge) bezorgen we gratis.De verzendkosten zijn binnen een straal van 90 km gratis (gerekend vanaf Royal Hedge) Buiten deze straal berekenen we €75,- verzendkosten. Bij een bestelwaarde vanaf €500,- is levering geheel gratis.

Levering in België: Gratis vanaf €500,-

Levering in Luxemburg: Prijs op aanvraag

 

Wat is de levertijd?

We streven ernaar om bestellingen die vandaag geplaatst zijn binnen vier werkdagen bij jou af te leveren.

We houden hier vier werkdagen voor aan omdat een boom of plant na jouw bestelling eerst gerooid moet worden op onze kwekerij. Dit doen we met een speciale rooimachine, waarna we jouw boom of plant stevig gaan verpakken voor verzending. Vervolgens maken we jouw bestelling klaar voor transport. Om jouw groene vriend in topconditie te houden, bewateren we deze van tevoren en geven we hem voldoende voeding mee zodat deze ook tijdens het transport alle benodigde voedingsstoffen en water krijgt. Zo kunnen we altijd de allerbeste kwaliteit voor jouw boom of plant garanderen.

In enkele gevallen kan het voorkomen dat een product een langere levertijd heeft. In die gevallen zullen we je hier vooraf persoonlijk over informeren zodat je precies weet wanneer je jouw bestelling kunt verwachten.

Kan ik zelf een levertijd kiezen?

Wij leveren jouw bestelling altijd in overleg met jou. Op dit moment leveren we uitsluitend op vrijdag en zaterdag. Daarom bellen we even van tevoren om een leverdatum en tijd af te spreken. Wil je de levertijd wijzigen? Neem dan telefonisch of per mail contact met ons op. Vermeld in jouw e-mail het ordernummer en de gewenste leverdatum en tijd. We nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op om een nieuwe afspraak in te plannen.

Hoe wordt mijn bestelling geleverd?

Wij leveren jouw bestelling met ons eigen transport bij jou thuis af. Om jouw planten en/of bomen in topconditie te houden, zorgen we ervoor dat deze stevig verpakt zijn. Kleine planten leveren wij in een pot of krat. Grote planten leveren we compleet met kluit in een pallet of krat met een biologisch afbreekbaar net om de kluit heen. Heeft een boom of plant een groot bladerdak, dan zorgen we ervoor dat dit netjes samengebonden wordt voor transport. Zo zorgen we ervoor dat de bladeren en wortels goed beschermd worden. Daarbij zorgen we ervoor dat jouw groene vriend ook tijdens het transport voldoende water heeft zodat deze in perfecte conditie bij jou aankomt.

Wanneer wordt mijn bestelling geleverd?

Wij streven ernaar om jouw bestelling binnen vier werkdagen bij het door jou opgegeven adres te leveren. Wil je liever een andere bezorgdatum kiezen? Dan kun je dit per mail aan ons doorgeven via info@royalhedge.nl. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op om een nieuwe leverdatum af te spreken.

Kan ik mijn bestelling ook op komen halen?

Ja, je kunt jouw bestelling ook bij onze kwekerij komen ophalen. Houd er bij transport van bomen of andere grote planten rekening mee dat deze altijd onder een dekzeil vervoerd dienen te worden. Zeker wanneer een boom of struik blote wortels heeft, is het belangrijk om deze (ook tijdens korte ritten) uit de zon of wind te houden. Hiermee voorkom je dat de boom of het blad uitdroogt, of op een andere manier beschadigd raakt tijdens het transport. Zo komt je boom of plant veilig en in topconditie bij jou thuis aan.

Waarom zijn sommige bomen of planten alleen in bepaalde seizoenen leverbaar?

Dit heeft te maken met het groeiseizoen van bomen en planten. Zolang de sapstroming van de bomen nog actief is, kunnen ze niet uit de grond gehaald worden omdat dit de plant te veel beschadigd. Planten leven, en ze kunnen ook echt ‘bloeden’ wanneer ze op het verkeerde moment of op een onjuiste manier geknipt, gerooid of verpot worden.

Iedere plant en boom heeft sapstromen, die ervoor zorgen dat de plant van voedingsstoffen wordt voorzien. Knip of rooi je te vroeg, dan kan dit leiden tot permanente schade aan de plant of boom. In het slechtste geval kan dit zelfs tot het afsterven van de plant leiden. Daarom leveren we sommige planten alleen in bepaalde seizoenen. Het is het beste voor de plant om eerst te wachten tot het blad gevallen is of verkleurd is en daarna pas te rooien. Bomen met kluit worden om deze reden bij voorkeur niet verkocht in de maanden mei t/m september, omdat de boom dan nog teveel sapstromen heeft. Pas na september worden deze bomen gerooid.