truck Binnen 5 dagen thuisbezorgd
leaf Keuze uit ruim 1421 bomen en planten
Filters

Hoogte

Container

Bloemkleur

Bloeitijd

Grondsoort

Lichtbehoefte

Toepassing

Resultaat 1–12 van de 31 resultaten wordt getoond

Hortensia’s

De hortensia is van oudsher een van de meest gecultiveerde planten ter wereld. Wie kent deze prachtige planten niet, met zijn frisse kleuren die jouw tuin gegarandeerd opvrolijken. In onze hortensiakwekerij vind je een uiteenlopend aanbod hortensia’s die in vrijwel iedere tuin passen.

Grote hortensia, boerenhortensia en de pluimhortensia op stam

In de loop der tijd zijn er meer dan 600 verschillende hortensia’s ontstaan die verschillende eigenschappen hebben. Met name de bloemen hebben verschillende kleuren; van crèmekleurig, roze en lila tot lichtblauw. De grond heeft grote invloed op de kleur van de bloem. Zo kan een witte hortensia na het planten verkleuren, en ook een hortensia die oorspronkelijk rozerood van kleur is, kan door de zuurgraad van de grond naar blauw verkleuren.

roze en blauwe hortensias

De hortensia: ‘magische’ kleur en winterhard

In onze kwekerij vind je verschillende soorten tuinhortensia’s. Denk aan de pluimhortensia, bolhortensia, sneeuwbalhortensia, eikenbladhortensia, vlinderhortensia  en de dwerghortensia. De hortensia is geschikt voor in pot maar kan ook zonder pot geplant worden. De klimhortensia is bijvoorbeeld altijd wintergroen en de kleine minihortensia is verkrijgbaar in het rozerood en blauw. Overigens wordt de  hortensia ook wel ‘magical hortensia’ genoemd. Dit komt doordat de bloemen van de hortensia kunnen verkleuren van roze naar blauw. Of de hortensia verkleurt hangt af van de zuurgraad van je bodem en wordt veroorzaakt door een reactie in het pigment anthocyaan van de bloem. Bij een zure bodem verkleuren de bloemen van de hortensia van een roze naar paarse tint en uiteindelijk tot een prachtige hemelsblauwe kleur, die je maar weinig in de natuur ziet. Bijna alle hortensia’s zijn winterhard. Er zijn ook langbloeiende, bladhoudende hortensia’s verkrijgbaar met een groene, gele en witte kleur. Dit is bijvoorbeeld de witte pluimhortensia die volle witte bloembollen krijgt, en ook in prachtige lichtgele tinten verkrijgbaar is.

Hortensia in de zon of schaduw plaatsen?

Afhankelijk van het type hortensia kun je deze het beste in gefilterd zonlicht plaatsen of in de halfzon. Sommige hortensiasoorten doen het ook goed in de volle zon. Wil je een laagblijvende tuinhortensia, dan is een dwerghortensia een goede optie voor jou. Deze jonge bloeiende hortensia krijgt prachtige bloemen maar blijft klein van stuk en wordt 70 tot 90 cm hoog.Wil je juist een hortensia voor buiten in je tuin die groot wordt? Dan is de klimhortensia in de schaduw erg praktisch. De klimhortensia heeft een lichtroze kleur tot donkerroze kleur maar kan ook verkleuren naar een donkerblauwe hortensia met de juiste bodem en voedingsstoffen.

Beste planttijd en terugsnoeien hortensia

De beste planttijd voor de hortensia is van eind september tot half maart. In deze periode zijn deze planten in rust en hebben ze minder water en voedingsstoffen nodig. Hierdoor is de kans op tekort aan water of voedingsstoffen klein wanneer je ze in deze periode plant. De hortensia kun je het beste terugsnoeien in het vroege voorjaar. De maanden maart en april lenen zich hier goed voor. Je mag de plant tot wel 10 centimeter boven de grond terugknippen, dan krijg je mooie nieuwe bloemen in het voorjaar. Qua verzorging zijn hortensia’s erg goed te onderhouden. Geef ze dagelijks een glas water, dan zullen ze optimaal groeien! Heb je jouw hortensia per ongeluk toch te veel water gegeven? Haal dan de plant zo snel mogelijk uit de grond en verpot deze, zodat de wortels zich weer kunnen herstellen. Je kunt de hortensia daarna weer terug planten.

Bestel jouw hortensia’s online of in onze kwekerij!

Bestel jouw favoriete hortensia’s rechtstreeks bij onze kwekerij of in onze webshop. Heb je vragen? Bel of mail ons, we helpen je graag.

hortensia close up bloemen