truck Binnen 5 dagen thuisbezorgd
leaf Keuze uit ruim 2089 bomen en planten
Filters

Stamomtrek

Hoogte

Container

Bloemkleur

Blad

Bloem

Bloeitijd

Bloeiwijze

Bodemvochtigheid

Groeisnelheid

Grondsoort

Herfstkleur

Kroon

Lichtbehoefte

Sierwaarde

Stambast

Standplaats

Toepassing

Verzorging

Vorm

Vrucht

Wind

Winterhardheid

Resultaat 1–12 van de 175 resultaten wordt getoond

Struiken en heesters

Struiken ofwel heesters zijn houtachtige planten. Ze vertakken zich meteen boven de grond in meerdere takken. Er wordt bij een struik dus niet één hoofdtak gevormd, maar vaak vele takken vanuit de grond. Struiken en heesters worden hierdoor vaak niet zo hoog als vele bomen. Ze zijn ook erg makkelijk te snoeien waardoor je ze mooi laag kunt houden en zijn een mooie opvulling voor je tuin.

Bloeiende struiken en groenblijvende heesters: wat is het verschil

De termen struiken en heesters zijn verwisselbaar; het zijn beide houtachtige plantensoorten die meerdere vertakkingen vanaf de grond hebben. Sommige struiken, zoals de magnolia- en hibiscusstruik, krijgen in het voorjaar prachtige witroze bloemen. Deze struiken met witte of roze bloemen geuren heerlijk in het voorjaar. Ook sierheesters zijn winterharde struiken met bloem die veel tuinen opfleuren. Deze groenblijvende heesters zijn prachtige struiken voor in de tuin die door hun compacte formaat in kleine én grote tuinen passen. Wil je een rozenstruik kopen? Ook die verkopen we in onze kwekerij. Kom gezellig langs en bekijk het complete aanbod!

laurierstruik

Meerstammige struik

Zoals de naam al zegt, hebben meerstammige struiken meerdere stammen vanaf de grond. Deze stammen groeien breed uit elkaar waardoor ze een fraaie volle kroon krijgen. Meerstammige struiken alias heesters kunnen laagblijvende struiken zijn, maar je hebt ook varianten die hoger dan 1,50m worden. Bessenstruiken zijn ook altijd meerstammig, Je houdt deze planten compact door ze jaarlijks te snoeien. Bessenstruiken zijn ook vrijwel altijd meerstammig en zien er niet alleen prachtig uit. Ze vormen namelijk ook voor veel vogels een voedingsbron in de koude maanden en kunnen temperatuurswisselingen goed aan.

Snelgroeiende en groenblijvende struiken met en zonder bloemen

Groenblijvende struiken die winterhard zijn, hoeven echt niet altijd in de volle zon geplaatst te worden. Bijna elke struik bloeit ook in de halfzon en schaduw goed, afhankelijk van het soort struik dat je koopt. Zo valt een struik op stam vaak onder de wintergroene struiken, en een struik met roze bloemen zoals rozen, of een struik met rode bessen juist niet onder de wintergroene struiken. Kijk ook bij onze groenblijvende planten voor verschillende soorten planten die goed bij onze wintergroene struiken passen.

Bestel jouw favoriete struik bij onze kwekerij

Bij Royal Hedge verkopen we kleurrijke, inheemse heesters voor in de schaduw, halfschaduw/halfzon en volle zon. Ook lang bloeiende struiken en bladverliezende heesters voor in de tuin behoren tot ons assortiment.

struiken en heesters