truck Binnen 5 dagen thuisbezorgd
leaf Keuze uit ruim 2078 bomen en planten
Filters

Hoogte

Potmaat

Container

Bloemkleur

Blad

Bloeitijd

Bloeiwijze

Bodemvochtigheid

Groeisnelheid

Grondsoort

Herfstkleur

Kroon

Lichtbehoefte

Sierwaarde

Stambast

Standplaats

Toepassing

Verzorging

Vorm

Vrucht

Wind

Winterhardheid

Resultaat 1–12 van de 58 resultaten wordt getoond

Haagplanten

Wij kweken vele soorten haagplanten, zoals de taxus (Taxus Baccata), de haagbeuk (Carpinus Betulus), beukenhaag (Fagus Sylvatica) en de Japanse hulst (Ilex Crenata). Al deze planten kunnen uitstekend als haag geplant worden, en groeien uit tot een mooie volle haag als erfafscheiding of als speelse border in je tuin.

Soorten haagplanten

Wij hebben allerlei soorten haagplanten in ons assortiment. In onze kwekerij kun je de taxushaag, laurierhaag, klimophaag, Japanse hulsthaag, haagbeuk, buxushaag, Portugese laurier, ligusterhaag en andere soorten haagplanten voor een lage en hoge haag kopen. Ook de olijfwilg kan als haag geplaatst worden, evenals het Chinees klokje (Forsythia intermedia Spectabilis) die bloemen vormt in de haag. We hebben zowel inheemse als exotische haagplanten die zowel laag als hoog kunnen worden. Wil je weten wat de beste bloeiende haagplant voor jouw tuin is? We adviseren je graag over onze haagplanten en overige plantensoorten. We hebben zowel bladverliezende als bladhoudende hagen in ons assortiment.

verschillende soorten hagen gecombineerd

Favoriete planten voor een laagblijvende haag

Haagplanten die laag blijven zijn heel populair omdat je ze prachtig kunt modelleren voor een nette voor- en achtertuin. Zeker wanneer je geen diepe voortuin hebt, zijn laagblijvende haagjes ideaal om borders mee te maken, of een speelse afscheiding langs het pad in je voortuin. Lage haagplanten zijn vaak traaggroeiend en bladhoudend, waardoor ze heel makkelijk bij te houden zijn en in elke gewenste vorm te modelleren zijn. Voorbeelden van laagblijvende haagplanten zijn de ligusterhaag, Japanse hulst en taxus. De meeste laagblijvende hagen plant je in het najaar of het begin van het voorjaar. Uitzondering is de ligusterhaag: deze kan het hele jaar door geplant worden. Let dan wel dat wanneer je gaat planten, er geen vorst in de grond zit. Daar kan de ligusterhaag niet zo goed tegen. De voorkeursperiode om de liguster te planten is tussen oktober en april.

Planten voor een hoge haag

Wil je een hoge haag? Haagconiferen en klimop (haag van hedera ofwel ‘clematis haag’ met stalen constructie om de plant te ondersteunen) zijn planten voor hoge hagen. Deze soorten haagplanten vind je op onze kwekerij en zowel de haagconifeer als de klimop is een snelgroeiende haag die het hele jaar door groen blijft. Zo kun je de klimopplanten voor hagen als stek kopen of als volledig volgroeide plant voor jouw hagen. Ook coniferen (Laurier Prunus en Portugese laurier) zijn perfect om een hoge haag mee te creëren, doordat de planten mooi vol uitgroeien.

Taxushaag: welke afstand voor het planten aanhouden?

Wil je een volle haag maken als erfafscheiding voor je tuin? Dan is de taxus heel geschikt als haagplant. Een veelgehoorde vraag bij de taxushaag is hoeveel planten je per strekkende meter moet planten voor een volle haag. Je plant de kleine haagplantjes bij een kleine taxus (Media Hicksii, 60 tot 100 cm) met een plantafstand van drie stuks per strekkende meter. Heb je een hogere taxussoort (125-150 centimeter) dan houd je het beste de richtlijn van twee stuks per strekkende meter aan. Taxus haagplanten zijn ook makkelijk bij te houden, want je hoeft ze slechts twee keer per jaar te snoeien in de gewenste vorm.

Beukenhaag planten: hoeveel planten per vierkante meter?

Wil je een beukenhaag (Fagus Sylvatica) planten, dan kun je deze in een enkele of dubbele rij planten. Houd hiervoor een afstand van 20 à 30 cm aan tussen de planten. Voor een beukenhaag van een enkele rij tot een hoogte van 125 cm worden vaak als aantal per meter vijf planten geplant. Wil je dubbele beukenhagen planten? Plant dan acht stuks per strekkende meter in driehoeksverband. Zo wordt je haag breder en voller. Deze haagplant gedijt goed in de volle zon en halfzon, en kan eventueel in de volle schaduw geplaatst worden.

Japanse hulst: de vervanger van de buxushaag

Hoewel de buxushaag al jaren favoriet is voor menig voortuin is er nu een opvolger voor deze haagsoort; namelijk de Japanse hulst (Ilex Crenata) De Ilex is ook een lage haagplant en de vervanger voor de Buxus. Dit komt doordat de Buxus momenteel erg kwetsbaar is voor Buxusschimmel en Buxusmot. Japanse hulst is hier beter bestand tegen en kan in het juiste seizoen heel goed met kale wortels geplant worden. Echter na dit seizoen kunnen wij ze ook leveren in een container. Zo kun je een heel jaar door een haag planten.

Haagbeuk: wanneer en hoeveel planten

Wil je weten wanneer je een haagbeuk van onze kwekerij moet planten en hoeveel planten je hiervoor nodig hebt? Deze plant je het beste aan het begin van het voor- of najaar. De meest ideale maanden zijn half of eind oktober tot half april. De haagbeuk heeft lage haagplantjes. Het zijn relatief goedkope haagplanten die je makkelijk als haag kunt aanplanten. Voor het aanplanten van de haagplanten kijk je het beste naar de hoogte. Wil je een hoogte tussen de 40 en 80 cm, plant dan zeven stuks per strekkende meter. Wil je een hoogte van 80 tot 125 cm, plant dan vijf stuks per strekkende meter. Voor een hoogte tussen 125 en 175 cm plant je vier stuks per strekkende meter. Voor 175 tot 225 cm, zijn drie stuks per strekkende meter voldoende.

Bolvormige haagplanten voor een ronde haag

Wil je graag ronde vormen in je tuin? Op onze kwekerij kweken we ook vele haagplanten die geschikt zijn om een ronde haag mee te creëren. Deze bollen kweken we in verschillende maten, tussen de twintig centimeter en één meter. We leveren deze bolvormen zowel in container als uit de volle grond. Ideaal dus als je graag bolvormige hagen in je tuin wilt hebben. Ze zijn tevens makkelijk in vorm te snoeien, en hoeven slechts twee tot vier keer per jaar bijgewerkt te worden.

ronde haag

Haagplanten online of in onze kwekerij kopen

Wil je haagplanten voor een taxushaag, laurierhaag, klimophaag, Japanse hulsthaag of haagbeuk kopen? De mooiste planten voor jouw haag vind je bij onze kwekerij in Dongen. Kom dus gezellig langs om onze wintergroene en bladhoudende haagplanten in onze kwekerij te bekijken of bestel ze direct online. Advies nodig? We staan graag voor je klaar!

conniferen
× WhatsApp Available from 08:30 to 17:30 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday