truck Binnen 5 dagen thuisbezorgd
leaf Keuze uit ruim 2078 bomen en planten
Filters

Container

Bloemkleur

Blad

Bloeitijd

Bloeiwijze

Bodemvochtigheid

Groeisnelheid

Grondsoort

Herfstkleur

Kroon

Lichtbehoefte

Sierwaarde

Stambast

Standplaats

Toepassing

Verzorging

Vrucht

Wind

Winterhardheid

Resultaat 1–12 van de 17 resultaten wordt getoond

Bladhoudende hagen

Een bladhoudende haag is geliefd omdat deze het hele jaar door een prachtige kleur heeft. Op onze kwekerij hebben wij vele soorten bladhoudende hagen. Met een bladhoudende haag heb je het hele jaar door privacy én een groene noot in je tuin. De meeste bladhoudende hagen zijn bovendien winterhard, waardoor je ook in de winter van een fraaie groene tuin kunt genieten.

Verschillende soorten hagen die bladhoudend zijn

Je hebt veel keuze in bladhoudende hagen en haagsoorten. Denk maar aan de klimop (ook verkrijgbaar als kant-en-klaar haag),  Japanse Hulst en Portugese laurier. Ook de groene haagconifeer en de bladhoudende haagbeuk zijn bladhoudend. Wil je meer privacy in je tuin, dan is een bladhoudende haag een goed idee. Deze haag heeft namelijk het hele jaar door blad. Hierdoor vormt een dichte erfafscheiding voor je tuin. Wat dacht je bijvoorbeeld van de bladhoudende laurier (Prunus)? Deze heeft veel varianten die het hele jaar door groen blijven. Ook de groene haagconifeer heeft een sterk blad, wat het hele jaar door groen blijft. Geen wonder dus dat deze inheemse bladhoudende haag steeds populairder wordt!

Rode en groene beukenhaag als bladhoudende groene erfafscheiding

De rode beukenhaag is bladhoudend, net als zijn broertje de groene beukenhaag. Dit maakt deze haag heel populair als erfafscheiding. De typerende rode bladeren zorgen voor prachtige kleuren in het najaar en geven een verfijnde uitstraling aan jouw tuin. Zowel de rode als groene beukenhaag zijn bladhoudend in de winter. Een beukenhaag die rood en bladhoudend is, zal in de wintermaanden naar dieprode tot bruine tinten verkleuren, terwijl een groene en groenblijvende bladhoudende haag okerkleurige tinten krijgt.

verschillende soorten hagen gecombineerd

Haagbeuk of beukenhaag?

De termen haagbeuk en beukenhaag worden vaak verwisseld, maar er zit een belangrijk verschil tussen beide. De beukenhaag (Fagus) is bladhoudend in de winter en behoudt zijn (verdorde) blad tijdens de koude maanden. Een haagbeuk (Carpinus) is niet bladhoudend en verliest zijn blad volledig. Wil je een bladhoudende beukenhaag kopen en planten, of juist een haagbeuk die zijn blad verliest? Aan jou de keuze. Wil je een snelgroeiende haag die bladhoudend is? Dan is de beukenhaag ook een goede optie. Hij groeit gemiddeld 40 tot 50 cm per jaar.

Vragen? Bel of mail ons!

Wil je meer informatie over bladhoudende en wintergroene hagen? Neem vrijblijvend contact met ons op voor persoonlijk advies. We zijn telefonisch bereikbaar via +31 (0)162- 320 177 en per mail via: info@royalhedge.nl.