truck Binnen 5 dagen thuisbezorgd
leaf Keuze uit ruim 2076 bomen en planten
Filters

Hoogte

Potmaat

Container

Bloemkleur

Blad

Bloeitijd

Bloeiwijze

Bodemvochtigheid

Groeisnelheid

Grondsoort

Herfstkleur

Kroon

Lichtbehoefte

Sierwaarde

Stambast

Standplaats

Toepassing

Verzorging

Vorm

Vrucht

Wind

Winterhardheid

Resultaat 1–12 van de 191 resultaten wordt getoond

Hagen

Op onze kwekerij kweken we vele soorten planten die geschikt zijn om een haag te creëren. Deze worden zowel in de volle grond gekweekt als in containers. Naast bomen en losse planten kweken wij ook kant-en-klare hagen. Vandaar onze naam Royal Hedge. Deze kant-en-klare hagen kweken wij in speciale plantzakken. De hagen zijn één meter lang of vijftig centimeter lang, waardoor ze perfect in elke tuin passen.

Haag of heg, wat is het verschil?

Veel mensen halen hagen en heggen door elkaar. Een haag en heg lijken op elkaar, maar er is een belangrijk verschil. Een haag is een dichte rij struiken die een tot twee keer per jaar gesnoeid wordt. Een heg is een dichte rij struiken die vrij mogen uitgroeien en maar eens in de twee jaar geknipt mogen worden. Een ander belangrijk verschil is dat een heg wilder oogt dan een haag en vaak meer bloemen en vruchten bevat dan een haag. Het is dus belangrijk om te weten of je hagen of heggen wilt kopen.

carpinus betulus haag

Haag planten en snoeien: wanneer is de beste periode?

Wanneer moet je een haag planten? Dat hangt af van of je een plant met blote wortel of met kluit hebt. Planten met blote wortel kun je het beste van begin november tot eind maart planten. Planten met kluit kun je het beste vanaf half oktober tot half april in je tuin planten.

Hagen snoeien doe je het beste twee keer per jaar (ook wel ‘scheren’ genoemd) in het voorjaar (april of mei) en in de maand september. Op deze manier krijg je mooie volle hagen. Dit geldt overigens voor de meeste soorten zoals de liguster, meidoorn, en verschillende coniferen. Traag groeiende hagen zoals de taxushaag kunnen ook een keer per jaar rond juli gesnoeid worden. Voor de groei is het echter het beste om twee keer per jaar de haag te snoeien.

carpinus betulus bladverliezende hagen

Groenblijvende haag die weinig onderhoud nodig heeft

Een bloeiende haag is een prachtige toevoeging aan jouw tuin. Wij hebben veel verschillende groene hagen in ons assortiment, zoals de laurier (Laurus nobilis), conifeer (Cupressocyparis leylandii en Thuja occidentalis ‘Smaragd’), de groene en rode beukenhaag (Fagus Sylvatica en Fagus Sylvatica Atropunicea) en inheemse haag: ‘venijnboom’ (Taxus baccata). Dit zijn haagsoorten die weinig onderhoud nodig hebben en praktisch het hele jaar groen blijven.

Lage of hoge haag voor voortuin en/of achtertuin

Ben je op zoek naar een lage haag voor jouw voortuin? Of wil je een bloeiende, wintergroene haag of een taxushaag kopen? Bij Royal Hedge vind je de juiste planten voor een lage haag met bloemen, lage gemengde hagen en smalle hoge en groenblijvende hagen. Welke haagsoort je ook zoekt, wij hebben een passende haag. Informeer vrijblijvend naar het soort haag of hagen van jouw keuze, we helpen je graag!