truck Binnen 5 dagen thuisbezorgd
leaf Keuze uit ruim 2078 bomen en planten
Filters

Stamomtrek

Hoogte

Container

Bloemkleur

Blad

Bloeitijd

Bloeiwijze

Bodemvochtigheid

Groeisnelheid

Grondsoort

Herfstkleur

Kroon

Lichtbehoefte

Sierwaarde

Stambast

Standplaats

Toepassing

Verzorging

Vorm

Vrucht

Winterhardheid

Toont alle 8 resultaten

Treurbomen

Treurbomen hebben een sierlijk uiterlijk doordat hun takken en bladeren gracieus naar de grond toe buigen. Door hun hangende groeiwijze creëren ze een rustgevende sfeer in iedere tuin. Deze veelzijdige bomen zijn verkrijgbaar in verschillende groottes. Van hoge, statige bomen tot lage struikachtige varianten; voor zowel kleine als grote tuinen vind je de perfecte variant op onze kwekerij.

Hoe krijgt de treurboom op stam zijn bijzondere uiterlijk?

Een treurboom op stam is een boom die geënt is op de onderstam, waardoor het zijn typische uiterlijk krijgt. De boom is vaak bovenin de kop van de boom geënt. Dit is een vermeerderingsmethode. Het houdt in dat er in de kop van de boom een oogje van een andere boom is gezet. Dit oogje wordt de nieuwe boom. Bij treurbomen groeit dit oogje uit tot takken die naar beneden gaan hangen.

De meeste treurbomen laten hun blad vallen in de winter, maar ook zonder blad zijn deze bomen heel fraai om te zien. Vooral als ze wat ouder zijn, want door de vele knoesten en kronkelige takken krijgt de boom een prachtige karakteristieke uitstraling. Hierdoor lijkt het bijna alsof de boom permanenet in een melancholische staat is, wat weer bijdraagt aan het romantische uiterlijk van de boom.

treurwilg

Treurbomen: welke soorten zijn er?

De treurwilg is een van de bekendste treurbomen. Je ziet dit boomtype veel in parken naast vijvers maar er zijn nog veel meer andere soorten treurbomen. Zo heb je de treurberk, prieelberk, tempelboom en de treurende kadsuraboom. Ze creëren allemaal een dramatisch effect langs waterpartijen, maar omdat de stam en bladeren onderling erg verschillen, kunnen de verschillende soorten een compleet andere uitstraling aan een tuin geven. Bij het planten van een treurboom is het aan te raden om rekening te houden met de standplaats en groeiomstandigheden. Treurbomen hebben namelijk voldoende ruimte nodig om hun unieke vorm volledig te ontwikkelen. Ze floreren in goed doorlatende grond met voldoende zonlicht, dus houd dit in acht bij het planten van de bomen.

Kleine treurboompjes

Wil je liever geen knots van een boom in je tuin hebben staan? Dan kun je ook kiezen voor een kleinere variant zoals de dwergmispel (Cotoneaster Apiculatus Blackburn). Deze kleinblijvende en bladhoudende minitreurboom bloeit in de lente en krijgt dan veel kleine witte bloemen. Later worden dit kleine rode besjes waar veel vogels gek op zijn. De stam blijft steeds even lang en wordt maximaal 90 cm tot een meter hoog. Hierdoor is deze kleine treurboom ideaal voor een kleine tuin. Ook de sierkers is een populaire Japanse treurboom die het goed doet in kleine tuinen.

treurwilg bladeren

Ook een treurboom kopen? Wij helpen je graag!

Wil je graag een treurboomje op stam of een grote treurboom kopen? Op onze kwekerij bieden we diverse treurbomen in verschillende vormen en maten. We zijn geopend van woensdag tot en met vrijdag van 08.30u – 17.00u en op zaterdagen van 08.30u tot en met 16.00u. Wil je liever een medewerker spreken? Je kunt ons ook telefonisch bereiken via +31 (0)162- 320 177.