truck Binnen 5 dagen thuisbezorgd
leaf Keuze uit ruim 2076 bomen en planten
Filters

Hoogte

Container

Bloemkleur

Blad

Bloem

Bloeitijd

Bloeiwijze

Bodemvochtigheid

Groeisnelheid

Grondsoort

Herfstkleur

Kroon

Lichtbehoefte

Sierwaarde

Stambast

Standplaats

Toepassing

Verzorging

Vorm

Vrucht

Wind

Winterhardheid

Resultaat 1–12 van de 95 resultaten wordt getoond

Meerstammige bomen

Een meerstammige boom is een ware eyecatcher voor jouw tuin. Een meerstammige boom vertakt vanuit de grond in meerdere stammen, waardoor ze een prachtige, karakteristieke uitstraling hebben. Deze bomen zijn geliefd vanwege hun speelse uiterlijk en prachtige volle kronen. Onze meerstammige bomen zijn leverbaar van oktober tot april!

Meerstammige boom als afscheiding voor je tuin

Een meerstammige boom vertakt zich vanuit de grond in meerdere stammen. Doordat de stammen breed uit elkaar groeien, ontstaat een prachtige kroon. De stammen groeien in een open structuur uit elkaar. Hierdoor oogt de onderkant speels en heb je aan de bovenkant een mooi vol bladerdak. Meerstammige bomen met drie stammen worden bij elkaar geplant maar ze worden ook uit één stam gevormd. Op onze kwekerij worden vele bomen meerstammig gekweekt. Deze bomen zijn ideaal als afscheiding voor je tuin en worden vaak aan het begin van een oprit geplaatst.

meerstammige boom

Hoe snoei je een meerstammige boom?

Meerstammige bomen zijn erg makkelijk te snoeien. Het is voornamelijk een kwestie van in model snoeien, en je kunt meerstammige bomen snoeien zoals jij wilt. Dit moet natuurlijk wel in de juiste periode van het jaar gebeuren. Het snoeiadvies is maart zodat je een optimaal groeiproces hebt.

De meerstammige berk, heester en amberboom

De meerstammige berk (Betula Utilis) heeft een witte stam en een prachtig groen blad dat goudgeel verkleurt in de winter. Deze boom kan wel 10 meter hoog worden, maar met goed snoeien en bijhouden kun je deze ook op 3 tot 4 meter hoog houden, afhankelijk van jouw voorkeuren. De meerstammige heester valt eigenlijk onder de categorie struiken, maar aangezien deze ook een meerstammige kern heeft, kan deze eigenlijk niet in het rijtje ontbreken. De amberboom heeft een diep gegroefde schors en hangt in de herfst vol met vruchtjes. De bladeren verkleuren in het najaar naar geel, oranje, paars en donkerrood waardoor je echt een ‘Indian summer’ in je tuin hebt.

meerstammige boom

De Japanse esdoorn, Japanse notenboom en Chinese vernisboom

Aziatische bomen staan bekend om hun sierlijke uiterlijk en fijne bladeren. De Japanse esdoorn, Japanse notenboom en Chinese vernisboom zijn daarop geen uitzondering. De Japanse esdoorn heeft een prachtig rood blad en is zeer geschikt voor kleine tuinen. De stam en kroon vertakken grillig waardoor je er goed doorheen kunt kijken. De Japanse notenboom is eigenlijk misleidend qua naam. Enerzijds omdat er geen noten maar zaden aan groeien. Anderzijds omdat de boom van oorsprong niet Japans maar Chinees is. Maar dit doet verder niets af aan zijn bijzondere uiterlijk. De boom is kegelvormig en heeft een grijsachtige, gespleten bast. De bladeren zijn in twee ‘lobben’ verdeeld door een inkeping in het midden. De Chinese vernisboom staat beter bekend als de lampionboom, gele zeepboom of blazenboom. Deze boom kan tot 17 meter hoog worden, maar wordt slechts 7 meter hoog.

De kornoelje, Zweedse lijsterbes en de Europese hopbeuk

De kornoeljefamilie is enorm groot en heeft veel ‘familieleden’. Zo heb je de pagodekornoelje, reuzenkornoelje, gele kornoelje en de Japanse grootbloemige kornoelje. Een kornoelje wordt meestal zo’n 3 meter hoog en heeft eivormige bladeren. De Zweedse lijsterbes (Sorbus intermedia) heeft een overdaad aan rode en oranje bessen. Hier komen veel vogels op af, wat het een geliefde boom in Nederland maakt. Helaas zijn de bodems van Nederland over het algemeen minder geschikt voor de Zweedse lijsterbes, waardoor ze niet hun maximale hoogte bereiken. Gemiddeld worden ze in Nederland maximaal 6 tot 8 meter hoog, in verband met de zuurtegraad van onze grond. In andere landen wordt de Zweedse lijsterbes tot wel 12 meter hoog. In onze webshop vind je zowel eenstammige als meerstammige lijsterbessen, die bovendien in de zomermaanden uitgedost zijn met volle bloemtrossen waardoor ze een lust voor het oog zijn. De Europese hopbeuk (Ostrya carpinifolia) is een familielid van de berkenfamilie (niet te verwarren met de beukenfamilie!). Deze boomsoort wordt maximaal 15 meter hoog en heeft een grijze stam en ronde kroon.

Meerstammige boom voor jouw terras

Een meerstammige boom kan ook als middelpunt van jouw terras geplant worden. Je kunt jouw terras om een meerstammige boom heen aanleggen of je kunt hem gebruiken om de zijkanten van je terras mee te markeren. Laat ons je adviseren over meerstammige bomen met een persoonlijk adviesgesprek bij onze kwekerij of bel ons via +31 (0)162- 320 177.

meerstammige terrasboom