truck Binnen 5 dagen thuisbezorgd
leaf Keuze uit ruim 1422 bomen en planten
Filters

Stamomtrek

Hoogte

Container

Bloemkleur

Blad

Bloem

Bloeitijd

Bloeiwijze

Bodemvochtigheid

Groeisnelheid

Grondsoort

Herfstkleur

Kroon

Lichtbehoefte

Sierwaarde

Stambast

Toepassing

Verzorging

Vorm

Vrucht

Wind

Winterhardheid

Resultaat 1–12 van de 56 resultaten wordt getoond

Mediteraanse bomen

De allermooiste mediterraanse bomen vind je in warme landen zoals Spanje. Hier kunnen ze in de beste omstandigheden groeien en krijgen ze de optimale stam- en bladontwikkeling. Daarom zijn onze Mediterraanse bomen de enige soort die wij niet zelf kweken, maar in het land van herkomst bestellen. Hierdoor kunnen we jou een compleet aanbod aan hoge kwaliteit olijfbomen, vijgen, palmen en druivenbomen aanbieden. Je kunt het zo gek niet bedenken of wij hebben ze staan. Kom dus kijken bij onze kwekerij en laat je verrassen!

Mediterrane boom voor dat vakantiegevoel in je tuin!

De Mediterraanse boom is aan een opmars bezig in de Nederlandse tuinen. Dit komt doordat de boom perfect past bij de Mediterrane sfeer die je overal in populaire vakantielanden ziet. Dit type boom past ook perfect bij Ibiza-stijl tuinen en minimalistische en moderne tuinen. Heb je een kleine tuin? Dan kun je kleine Mediterrane boompjes zoals de sinaasappelboom of de Italiaanse cipres (Cupressus sempervirens) plaatsen. Heb je meer ruimte, dan zijn de olijfboom of olijfwilg mooie en groene opties.

mediterrane boom in de tuin

Zijn mediterrane bomen winterhard?

In het Nederlandse klimaat zijn mediterrane bomen redelijk winterhard, omdat we een gematigd klimaat hebben. Is er een strenge winter op komst, dan kun je jouw mediterrane boom beschermen door er een vliesdoek omheen te wikkelen of ritsen voor extra beschutting. Hierdoor is je boom beter beschermd tegen regen, wind, vorst en temperatuurverschillen. Wij adviseren jouw boom in te pakken met een fleecedoek bij een temperatuur van -7 graden of lager. Met een vliesdoek creëer je een microklimaat om je boom heen, waardoor deze beter de winter doorkomt. Het snoeien van deze bomen doe je het beste in de maand april of mei.

Echt Spaanse mediterraanse bomen

Wij halen onze bomen rechtstreeks uit Spanje. Kies je voor een van onze mediterraanse bomen, dan heb je dus écht een Spaanse boom in je tuin. Dit doen we omdat deze jonge bomen het beste gedijen in een warmer klimaat tijdens het groeiproces. Onze olijvenbomen, vijgenbomen, palmen en andere exotische bomen zijn dus optimaal ontwikkeld voor plaatsing in de Nederlandse tuin. Door rondom de boom mediterrane planten buiten te planten, maak je jouw tropische tuin helemaal af!

Mediterrane bomen kopen bij onze boomkwekerij

Bestel jouw favoriet online of kom langs in onze kwekerij om hem in het echt te bekijken. We adviseren je graag over deze exotische groene blikvangers!

vijgenboom