truck Binnen 5 dagen thuisbezorgd
leaf Keuze uit ruim 2078 bomen en planten
Filters

Stamomtrek

Hoogte

Container

Bloemkleur

Blad

Bloem

Bloeitijd

Bloeiwijze

Bodemvochtigheid

Groeisnelheid

Grondsoort

Herfstkleur

Kroon

Lichtbehoefte

Sierwaarde

Stambast

Standplaats

Toepassing

Verzorging

Vorm

Vrucht

Wind

Winterhardheid

Resultaat 1–12 van de 266 resultaten wordt getoond

Laanbomen

Laanbomen zijn bomen die je veel langs oprijlanen en wegen of in parken ziet staan. Deze bomen kunnen als volwassen boom wel twaalf tot vijftien meter hoog worden. In onze kwekerij bieden we een divers aanbod laanbomen van afwisselende hoogtes.

Mooie bomen voor oprijlanen, wegen en parken

Laanbomen hebben over het algemeen een stam van twee meter met hierop een kroon. Hierdoor passen deze bomen perfect in een laan, naast een weg of in een park. Typische laanbomen zijn de berk, els, eik en linde.  Door deze bomen strategisch te plaatsen langs wegen, kunnen automobilisten de afstanden beter inschatten. Voor parken zijn deze bomen ware sfeermakers.

laanbomen

Wanneer moet je laanbomen snoeien?

Een laanboom is sierlijk en staat bijzonder mooi bij oprijlanen en inritten. Door deze laanbomen jaarlijks te snoeien, kun je ze mooi in model houden. Voor elk type laanboom geldt een ander snoeiadvies. Laat je dus vooraf goed adviseren over de juiste snoeimethode. Bij veel laanbomen is ook begeleidingssnoei nodig. Dit betekent dat je tijdig moet snoeien om een takvrije stam te krijgen. Door een takvrije stam te creëren, zorgt dit automatisch voor mooie volle kronen. Laanbomen die begeleidingssnoei nodig hebben, zijn de kurkeik en de groene beukenhaag.  Je kunt natuurlijk ook altijd een kijkje komen nemen op onze kwekerij, voor advies en om het complete aanbod laanbomen te bekijken.

 

De aantrekkingskracht van laanbomen

Dit type bomen heeft vaak weinig onderhoud nodig en de meeste laanbomen hebben een grillige of juist weelderige brede kroon. Hierdoor passen ze goed in vrijwel elk landschap. Daarnaast zijn laanbomen tegen de meest voorkomende boomziektes bestand. Deze eigenschap zorgt ervoor dat je boom lang gezond blijft en prachtig uitgroeit. Overweeg je om een laanboom voor jouw oprit te kopen, dan is dit dus zeker een slimme en duurzame keuze. We adviseren je graag over de mogelijkheden in onze kwekerij. Ons bellen kan natuurlijk ook, via telefoonnummer +31(0)162-320177.

laanbomen
× WhatsApp Available from 08:30 to 17:30 Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday