truck Binnen 5 dagen thuisbezorgd
leaf Keuze uit ruim 1421 bomen en planten
Filters

Stamomtrek

Hoogte

Container

Bloemkleur

Blad

Bloeitijd

Bloeiwijze

Bodemvochtigheid

Groeisnelheid

Grondsoort

Herfstkleur

Kroon

Lichtbehoefte

Sierwaarde

Stambast

Toepassing

Verzorging

Vorm

Vrucht

Wind

Winterhardheid

Resultaat 1–12 van de 47 resultaten wordt getoond

Klimaatbomen

Klimaatbomen spelen een essentiële rol in de strijd tegen klimaatverandering. Deze bomen zijn beter bestand tegen veranderende weersomstandigheden en ze nemen veel CO2 op. Bij onze boomkwekerij bestel je klimaatbomen van hoge kwaliteit in alle soorten en maten. Advies nodig? We helpen je graag met het vinden van de juiste bomen.

Wat zijn klimaatbomen?

Klimaatbomen zijn bestand tegen klimaatverandering en de toekomstige weersomstandigheden. Ze kunnen uitstekend tegen lange perioden van droogte, hittegolven, vorst en extreme regenval. Ze worden vaak door gemeenten geplant in stedelijke gebieden en stadstuinen in de strijd tegen klimaatverandering. Wil je in jouw eigen tuin een klimaatboom planten? Bij Royal Hedge vind je verschillende soorten klimaatbomen zoals de veldesdoorn, de grove den, de valse Christusdoorn, rode esdoorn en zwepenboom.

meerstammige boom

Een veranderend klimaat vraagt om een andere boomkeuze

Wereldwijd voelen we de effecten van klimaatverandering. Ook in Nederland hebben we steeds vaker last van extreem weer. We hebben langere perioden van droogte en extreme regenval en ook het groei- en bloeiseizoen begint vroeger. In de afgelopen 130 jaar is de temperatuur in Nederland gemiddeld met 1,7 graden* gestegen, wat effect heeft op onze inheemse plantensoorten en dieren. Inheemse en uitheemse bomen hebben hier ook last van en worden vatbaarder voor ziektes en parasieten. Hierdoor sterven plant- en diersoorten uit of verplaatsen deze dieren zich naar andere leefgebieden. Het veranderende klimaat heeft ook effect op onze gezondheid. Denk aan luchtwegproblemen door extreme hitte en warmte- en wateroverlast in onze tuinen en huizen. Daarom is het belangrijk om klimaatbestendige bomen te planten die deze veranderingen aankunnen. Zo maak je een climate proof tuin die is voorbereid op alle weersomstandigheden.

 

Waarom zijn klimaatbomen belangrijk voor onze toekomst?

Bomen worden ook wel de groene longen van de aarde genoemd en dat is niet zonder reden. Ze slaan op grote schaal CO2 op waarmee ze een hele belangrijke bijdrage leveren aan het tegengaan van de opwarming van de aarde. We kennen allemaal de verhalen van het kappen van (oer)bosgebieden en de gevolgen hiervan. Om dit proces om te keren, kiezen steeds meer steden en gemeenten voor het aanplanten van klimaatbomen. Door bomen te planten voor het klimaat, wordt er meer CO2 opgeslagen in deze bomen. Ze zorgen ook voor zuurstof, schaduw en verkoeling, een beter bodemleven, vergroting van de biodiversiteit, een hogere woningwaarde en ze hebben een positief effect op je mentale gezondheid. Reden genoeg dus om een of meer bomen te planten voor een beter klimaat.

Bomen planten voor een klimaatvriendelijke tuin

De biodiverse en klimaatvriendelijke tuin is in opmars en steeds meer mensen verruilen hun onderhoudsvrije stenen tuin voor een groener alternatief. Alle groene planten en bomen helpen tegen de effecten van klimaatverandering, maar wil je een specifieke boomsoort die bestand is tegen natte voeten of uitdroging? Neem contact met ons op voor persoonlijk advies voor jouw tuin of project en get greenspired!

 

*Bron: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/klimaatverandering/gevolgen-klimaatverandering