truck Binnen 5 dagen thuisbezorgd
leaf Keuze uit ruim 2078 bomen en planten
Filters

Stamomtrek

Container

Bloemkleur

Blad

Bloeitijd

Bloeiwijze

Bodemvochtigheid

Grondsoort

Kroon

Lichtbehoefte

Sierwaarde

Stambast

Toepassing

Verzorging

Vorm

Vrucht

Wind

Winterhardheid

Toont alle 6 resultaten

Bolbomen

De bolvormige boom spreekt al jaren tot de verbeelding. Ze zijn compact, passen in de meeste voor- en achtertuinen en zijn absoluut een blikvanger voor je tuin. In onze webshop en kwekerij vind je zowel kleine als grote bolbomen voor jouw terras of voortuin.

Populaire soorten groenblijvende bolbomen

Bolbomen zijn er in alle soorten maten. Populaire bolbomen zijn: de sneeuwbal, glansmispel, trompetboom en esdoorn. De bolacacia, olijfwilg, bolliguster, bolkastanje en de bolprunus zijn ook geliefde groenblijvende bolbomen. Daarnaast zijn de bolesdoorn en haagbeuk ideale groenblijvende bolbomen . In onze kwekerij hebben we voor ieder wat wils.

We hebben ook veel andere groenblijvende bomen, struiken en planten  in ons assortiment, dus kijk hier zeker ook even bij als je op zoek bent naar een groenblijvende plant.

bolbomen

Kleine bolbomen die compact blijven

Het verschilt per boomsoort hoe hoog een bladhoudende bolboom wordt. Over het algemeen worden bolbomen tussen de 180 en 200 cm. Bolbomen zijn met hun onderstam geënt op een bepaalde hoogte, waardoor ze minimaal in hoogte groeien. De stam wordt in de loop der jaren wel dikker en de kroon voller, maar qua hoogte blijft een bolboom vaak gelijk. Doordat deze bomen zo compact blijven, zijn bolbomen zeer geliefd voor de voortuin. Daarnaast zijn ze makkelijk bij te houden, doordat je vaak maar twee keer per jaar hoeft bij te snoeien. Wil je graag een klein bolboompje of juist een wat groter exemplaar in je tuin zetten? De bolboom is gegarandeerd een mooie toevoeging!

kleinblijvende ronde boom

Bolbomen snoeien

Bolbomen groeien in een prachtige bolvorm. Deze bomen zijn bovenin de kop ageënt. (Dit is een vermeerderingsmethode) Door het toepassen van deze entmethode, ontstaan prachtige bolvormen. Bomen met bolvormen hebben weinig onderhoud nodig. Wij adviseren om deze bollen elk jaar helemaal terug te knippen. De takken kun je terugknippen tot je 10 cm aan takjes overhoudt. Op deze manier krijg je in het voorjaar weer een prachtige volle bolvorm.

Bladhoudende bolbomen voor de kleine tuin

Een kleine, groenblijvende bolboom staat ook prachtig in een kleine tuin. Een bladhoudende bolboom met een ronde bol als kroon is veelzijdig en makkelijk te snoeien. Voor de kleine tuin zijn de bolacacia en haagbeuk f avoriet, maar jouw smaak is natuurlijk bepalend voor welke boom je uiteindelijk kiest. Welke bolboom je ook kiest, deze groene vriend zal jouw tuin van extra schaduw voorzien en het geeft een fraai aangezicht aan jouw tuin.

Bestel jouw favoriete bolboom bij onze kwekerij!

Alle bolvormen komen van onze eigen kwekerij en leveren wij tegen een voordelige prijzen. Wil je ook bolbomen kopen? Ons green team staat graag voor je klaar! Stel jouw vraag telefonisch via +31 (0)162- 320 177 of mail ons via info@royalhedge.nl.

kleine ronde bolbomen