truck Binnen 5 dagen thuisbezorgd
leaf Keuze uit ruim 2078 bomen en planten
Filters

Stamomtrek

Bloemkleur

Blad

Bloeitijd

Bloeiwijze

Bodemvochtigheid

Groeisnelheid

Grondsoort

Herfstkleur

Kroon

Lichtbehoefte

Sierwaarde

Stambast

Toepassing

Verzorging

Vorm

Vrucht

Winterhardheid

Toont alle 4 resultaten

Blokbomen

Blokbomen zijn bomen die in vier gelijke zijden in een blokvorm zijn gesnoeid. Deze vormen staan heel mooi in strakke tuinen en bij moderne huizen. In designtuinen en tuinen met een landelijk karakter komen deze bomen ook fantastisch tot hun recht.

Blokbomen tegen inkijk en voor een strak tuinontwerp

Door hun vorm zijn blokbomen uitermate geschikt tegen inkijk van buitenaf en ze passen perfect in een strakke, minimalistische tuin. Toch kunnen ze door hun veelzijdige uiterlijk ook heel goed in een landelijke of moderne tuin geplaatst worden. Daarnaast zuiveren deze bomen de lucht en zorgen ze voor verkoeling en geluidsdemping in de tuin. Daar val je toch als een blok voor?

blokbomen

Blokbomen: wanneer het beste snoeien?

Deze vormbomen vragen het nodige snoeiwerk om ze mooi in model te houden. Deze investering zijn ze meer dan waard want ze voegen optisch hoogte en diepte toe aan jouw tuin. Door de blokboom regelmatig te snoeien, maakt deze boomsoort veel houtvertakkingen aan, waardoor je een prachtige volle boom krijgt. Deze vormbomen vragen wel wat extra snoeiwerk om ze mooi in hun model te houden. Door ze regelmatig te snoeien, houd je jouw boom in topconditie. Je snoeit deze bomen het best twee keer per jaar in juni en tussen november en februari voor de mooiste groei. Zodra in het najaar het blad is gevallen, kun je de uitlopers snoeien. Hierdoor creëren ze veel hout in hun blok. Dit zorgt ervoor dat je supermooie volle bomen krijgt die het hele jaar door hun vorm behouden.

Hoge blokbomen van eigen kwekerij

Al onze blokbomen worden met veel zorg gekweekt op onze eigen kwekerij. Gemiddeld worden deze tussen de 180 en 200 cm hoog.  Wanneer je deze blokbomen bestelt in onze kwekerij rooien we ze direct van het land en geven we ze tot aan het moment van levering extra voeding en water, zodat ze in perfecte conditie bij jou thuis aankomen.

Haagbeuk of lindeboom als blokboom

De haagbeuk en veldesdoorn zijn beiden uitstekende boomsoorten die als blokboom gemodelleerd kunnen worden. Dit zijn tevens winterharde bomen, dus je hebt het hele jaar plezier van jouw groene ‘blockbuster’ in je tuin. Heb je interesse in een blokboom? Kom gezellig langs om ze in onze kwekerij te bekijken of bestel direct online.

haagbeuk